Blandet hverdag

Å det er så varmt…

Dagene går fort, både for meg og sikkert alle andre, det er i alle fall det de sier. Uken som har vært nå har vært varm og vi har fått smak av litt sommer, dette har også vært Wilma sin første varmeperiode, og jeg opplevde en helt annen hund, hun var helt slått ut! På vei til og fra jobb så tuslet hun bak meg, og hun så så stusselig ut (dere vet eselet Tussi i Ole Brumm, alt hang, både ører og hale hang bare rett ned). Jeg kunne like godt ha satt hjul på henne og dratt henne etter meg.

På bildet her ligger Wilma og venter på at jeg skal bli ferdig på jobb og vi skal gå hjem, som dere ser er det ikke mye energi og spore…

Jeg er helt sikker på at jeg kjenner hennes humør eller energinivå, og nå når jeg sier det så er det sikkert noen som rister på hodet og himler med øynene og mener at jeg personifiserer Wilma, og det innrømmer jeg gjerne, hun er et resultat over at min biologiske klokke tikket inn. De som himler med øynene tenker sikkert at jeg innbiller meg at hun er slapp, sur, furt eller glad, men jeg er skråsikker på at jeg kan sanse det på en eller annen måte. Jeg gjorde det med en tidligere katt vi hadde, og ganske riktig – jeg følte han var syk, og det var han. Så jeg kjenner mine dyr! Varmen var heftig for Wilma, så det blir sommerfrisyre på henne nå når sommeren kommer for fullt, og turene midt på dagen blir heller lagt til ettermiddag og kveld når sola er på vei ned. Det er ikke noe vits i å dra henne etter meg i varmen stakkar, jeg håper hun kommer til å like det å kjøle seg ned ved å vasse eller å bade litt (også får jeg se bort fra alle knuter og floker i pelsen…) Angående sommerfrisyre så sier hun at hun ikke vil ha det så innmari kort for da synes de tynne beina hennes så godt, jeg har jo da som god mor sagt at hun er vakker som hun er med sine pipestilker… ( jeg brukte ikke ordet pipestilker da, haha!)

Pelsen er som den er og jeg dusjer henne ca. hver 14. dag, nå som jeg tester ut en miljøvennlig flåttolje blir hun litt mere fet i pelsen rundt i nakken der jeg drypper, men enn så lenge så er det ok. Det ser ut til at oljen fungerer og jeg slipper å ty til reseptbelagt flåttmiddel. Dusjeseansen går «greit», hun synes veldig synd på seg selv der hun står og skjelver i dusjen, men så sitter hun og troner etterpå som en diva på kjøkkenbenken når jeg føner og grer henne, hun er fantastisk tålmodig! 🙂

Nydusjet og nygredd, klar for sprell! 

Nå er vi klare for en ny uke, og vi tester ut en annen type vom med smak av lam og en med storfe, og jeg kan skimte noe som minner om matlyst hos frøkna. Ja det med spising og faste måltider er et annet kapittel som jeg kan fortelle om senere, greia er vel at jeg er overhysterisk for at «ungen» ikke spiser sin oppmålte dagsrasjon, men hun sulter ikke når hun klarer å slikke tørrfor-kulene rene for leverpostei….

Vi ønsker dere en fin-fin uke med passe varme og minimalt med regn!

Tracey & Wilma <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *