Blandet hverdag

Pest eller Kolera….

I dag fant jeg en stor flått på nesa til Wilma! Og jeg føler det er min skyld, for hadde ikke jeg sittet oppe til kl.00.30 i natt og sett «Orange is the new black» så hadde jeg ikke vært så trøtt, og hadde jeg ikke vært så trøtt så hadde jeg pusset tennene til Wilma og vasket øyenbuser i går før vi la oss, og DA hadde jeg kanskje oppdaget flåtten før den hadde satt seg… Men i stedet for å gjøre kveldsstellet så gikk vi rett i seng, og i dag så hadde hun altså en svær en på nesa!

Jeg har jo frem til nå brukt miljøvennlige flåttdråper, og de har jo funket for jeg har jo ikke funnet noen…. før nå. Også er spørsmålet da, er det ok med en flått nå og da? Eller er det nulltoleranse, hvor går grensa? Men det blikket jeg fikk når jeg plukket bort den flåtten, Wilma så ikke fornøyd ut, og det skjønner jeg godt for det er sikkert dritvondt å ha en sånn som suger blod på nesa. (kul fikk hun også der flåtten hadde sittet) Ikke fant jeg den flåttfangeren heller, så jeg spola ned på apoteket uten å hverken ha pusset tenner eller fått på meg øyensverte, jeg fikk kjøpt en slik en og rett hjem igjen for å fjerne jævelskapen fra nesa til Wilma.

Tyggetabletten ble kjøpt inn og jeg har gått noen runder med meg selv nå før jeg bestemte meg, jeg skulle gi henne tabletten. Men fy søren for en ekkel følelse, å gi gifta og vite at dette kan hun bli dårlig av! Argumentet jeg hele tiden har brukt for meg selv er at denne flåttmedisinen kan til og med hunder av Collie- rasen tåle, og de er visstnok veldig sensitive, så da tåler nok Wilma den også…. Jeg vet at Boreliose ikke er til å spøke med og ei heller Anaplasmose og TBE, så jeg vil jo gjøre det jeg kan for at hun skal holde seg frisk, men også ferdes ute i skog og mark uten å risikere noe. Jeg ringte til min gode venninne som kan masse mer om hund enn meg, og hun sa at jeg ikke skulle ha dårlig samvittighet, også spør hun om jeg har lest på pakningsvedlegget på Paracet. Nei det har jeg ikke, så jeg leste på det jeg hadde hjemme av smertestillende middel og det var heller ikke lystig lesing! Det mest vanlige var :kvalme, oppkast, halsbrann, mavesmerter, øresus, svimmelhet og trøtthet. Mindre vanlige bivirkninger kunne være: perifert ødem, feber, håravfall, mavesår, mave-/tarmblødiniger, nyreskade, lett uro, synsforstyrrelser, hørselskader og søvnløshet. Så jeg vet ikke jeg….. dette er jo helt vanlig smertestillende tabletter som «ALLE» har i skapet hjemme som vi ukritisk spiser selv eller som mange gir barna sine! Bravecto kan ha milde forbigående gastrointestinale effekter som diaré, oppkast, apetittmangel og sikling. Jada, jeg er fullt klar over at jeg sitter og rettferdiggjør at jeg akkurat har foret bikkja mi med gift, men jeg synes faktisk at disse symptomene er litt bedre enn uro, håravfall og mave-/tarmblødninger og mange fler!

Telefonnummeret til veterinærvakten er lagret på telefonlisten min, og jeg er klar til å ringe hvis noe unormalt skulle skje. Wilma ligger og sover i kurven hvor vi oppbevarer skjerf, tovede tøfler og vanter, hun har fått vom av storfe og litt tørrfòr, hun har drukket vann og hun aner fred og ingen fare…det er bare jeg som sitter og venter på at det skal skje, diaréen og siklingen og min dårlige samvittighet skal få slå ut i full blomst!

En god helg ønskes dere der ute!

Tracey & Wilma <3

5 thoughts on “Pest eller Kolera….

  1. En og annen flått må du regne med uansett hva slags middel du bruker 🙂 Men jeg opplever ytterst sjeldent at de biter seg fast når man har gitt Bravecto. Vi har gått nesten 6 km i skogen i dag og fant to kravlende i pelsen til Nairo når vi kom hjem.
    God helg! 🙂

    1. Så du bruker Bravecto du også, så godt å litt betryggende å høre at kjentfolk bruker det samme som meg! God helg til dere også! 😊

      1. Vi var jo innom det når vi møttes her om dagen 🙂 Ikke lett å bestemme seg for hva man skal bruke, uansett om man har hatt hund i mange år eller noen få måneder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *