Blandet hverdag

Da bad hair day ble til bad hair weeks….

Akkurat i disse dager tenker jeg at en antikk kinesisk nakkepute hadde vært fint for min lille kineser! Frustrasjonen er stor når det gjelder pels og stell, og jeg har vært innom tanken av å gjøre henne om til en liten nakenfis… Litt trøst er det dog når jeg leser i diverse kineserforum at stadiet hun er i nå med overgang fra valpepels til voksenpels er jobb, jobb og atter jobb, og at det jeg gjør er riktig. Gode produkter og børsting og kamming og tonnevis av tålmodighet er det som må til, og denne herlige tiden sier enkelte varer frem til de er i to-tre årsalderen?! Jeg hørte med Lotte, Wilma sin oppdretter, og hun fortalte at det er individuelt, men frem til de er ca 18 mnd. er mere vanlig, og DET høres mye bedre ut synes jeg!

Men å dra gjennom pelsen morgen, middag og kveld hver dag, det blir til og med Wilma lei av, hun ser på meg, sukker og legger hodet til på hånda som holder igjen pelsen så jeg ikke skal lugge henne, også sukker hun… «må vi» sier blikket.  Og jeg får nesten nervøst anfall av folk som vil hilse på henne og som rusker det godt til bak ørene «for hun er jo så god å myk i pelsen!»

Misforstå meg rett, har jeg skaffet meg en hårete hund så får jeg tåle jobben også, for jeg koser meg med den tiden vi har sammen med stell, alt fra tannpuss, øyebuse-vasking og pelsstell. Det er litt kos med børsten også, men akkurat nå er det bare litt mye, og når jeg ser hvordan hun ligger og sover det var da jeg kom på disse nakkestøttene de brukte før i det gamle Kina! Jeg kunne bare plassert henne på en sånn en, også hadde hun vært like fin dagen etterpå!

Hihi, min lille Wilma er jo et skikkelig murmeldyr, hun liker å sove lenge, hun sovner overalt og i alle slags positurer og hun er bare verdens vakreste når hun sover på ryggen med nakken i 90 graders vinkel, mens hun smatter og holder øye med omverden med ett våkent øye! Jeg er bare så forelsket!

Det er ikke alltid så lett å se hva som er oppe og nede, foran og bak, men sovehjerte det har hun!

 

Wilma og jeg ønsker dere en fortsatt fin søndag og en fin-fin uke som kommer.

Tracey & Wilma <3

 

Bildet av nakkestøtten er lånt fra antikvitet.net

2 thoughts on “Da bad hair day ble til bad hair weeks….

  1. Jeg tror de fleste med pelshund sliter i overgangen mellom valpepels og voksenpels. Rasen jeg har, har i utgangspunktet en veldig lettstelt pels som sjelden tover og som nesten er selvrensende, men selv om det er omtrent 6 år siden, husker jeg godt hvor slitsomt det var med overgangen til voksenpels. Så det eneste jeg kan trøste deg med er at det blir bedre 😀

  2. Ja, jeg har fått tips og råd av Lotte-oppdretter, og hun kjenner til de som har måttet vaske hver 4. dag! Til onsdag blir vi fjols til fjells, og på vei opp til hytta drar vi innom Lotte, da får vi nok litt mere tips og råd når hun får sett og kjent på pelsen til Wilma. Hun gleder seg til å se lille frk. Wilma igjen, og jeg gleder meg til å vise henne frem! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *