Blandet hverdag

Kumøkk, tørrsjampo og hyttekos!

Vi har virkelig kost oss på fjellet ved Syndin, været har vist seg fra en av sine bedre sider og vi har ladet opp både kropp og sjel. Hytta er i enkel standard, dvs snurredass, hente vaskevann og varme opp, og vi må ha medbrakt drikkevann da vannet i brønnen ikke er rent nok siden det går sauer og kuer rundt hytteveggene her. Tre bluss på «komfyren» og et lite kjøleskap gjør at husholdningen blir enkel, og ingen av oss blir stående ved komfyren hele dagen…

Wilma har også kosa seg til fjells, og jeg har fått bekreftet at joda, det er litt instinkter i den lille kinesiske skrotten hennes, hun skremte opp ei rype i dag på tur, og hun ble spinnvill, sto på to bein og ville jage avgårde, så langlinen har kommet godt med på tur, det er ikke båndtvang for ingenting.

Vi har sett kuer og sauer her til fjells, og Wilma har holdt seg på trygg avstand. Hun har ikke vist noe tegn på at dette er arter hun har ville utforske noe nærmere, og bra er det…helt til i dag, den siste dagen før avreisedagen. Kuene var på besøk rundt hytteveggen i morges, så vi låste og gikk på tur i det fine været. Når vi kom tilbake var det ganske nedtråkket rundt veggene her og ei svær ruke lå like ved som et visittkort. Jeg la stein over så Wilma ikke skulle få hverken spist eller lagt seg i det, greit å ikke ta noen sjanser tenkte jeg.

Hun har jo testet smaken på både kumøkk og sauemøkk her oppe, jeg har fisket  møkk ut av kjeften på henne mer enn en gang. Men det var flere ruker rundt hjørnet, det kunne vært verre, hun kunne jo ha rulla skikkelig seg rundt, men i stedet fikk hun bare litt på brystet og noe tørr møkk på ryggen. Ja noen veskehund har hun aldri vært, men dette beviste det jo til gangs!

Det ble å koke opp vann da, vaske, skylle og vaske igjen… Nå ligger hun her og lukter Morocconoil-sjampo/balsam med et lite snev av ku…? Hun synes litt synd på seg selv her hun ligger og skjelver så jeg har tørket henne med håndkle, og hun får ligge på det uferdige hekletøyet mitt. Tror kanskje jeg skal pakke henne inn i ullpleddet her så hun får varmen, hun er jo egentlig vant til å bli fønet skal dere vite… Uten at jeg har sagt noe mer om at i morgen når vi kommer hjem…da blir det ordentlig dusj og føn…mohahaha!

Lille kinafisen min, hun er verdens vakreste og jeg har allerde glemt lukta av kumøkk som sto rundt henne i sta. Jeg skal kanskje ikke si noe, tidligere på denne turen så testet jeg den nye tørrsjampoen min, jeg valgte den mest rosa av de alle i butikkhylla, med tanke om at den sikkert lukter tutti-frutti eller jordbær. Så feil kan en ta, Jan Egil syntes det luktet gammel gubbe som hadde dynket seg med «herreparfyme». Haha, jommen sa jeg tutti-frutti!

I morgen bærer turen nedover igjen, hjem til Solveig. Hun har hatt besøk av svigers hele uken, så hun har hatt både litt sommerferie fra slitsomme Wilma og selskap, og jeg tipper at hun har blitt stellet og dullet med etter alle kunstens regler.

Fortsatt god sommer dere!

Tracey & Wilma <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *