Blandet hverdag

Sommer skal være sol og varme, denne sommeren har riktignok hatt sol, men ikke så mye varme noe Wilma er glad for, hun er nemlig litt varm av seg. Så når sommeren endelig slo til og gav oss en dag med sommertemperatur som inviterte til badetur pakket vi termos, liggeunderlag, badetøy og lesestoff! Vi dro ut til ferskvann, og et badested hvor det ikke er så mange plasser, altså lite folk og mulighet for Wilma å være løs uten langline. Dere med hund forstår det med at løs hund er enklere enn hund i langline, for det går som regel ikke lang tid før dyret har gått på kryss og tvers, fått linen under en sten, over en rot og rundt et tre… og da blir det ikke mye latskap.

Vi har vært spent på om Wilma kom til å bade når muligheten bød seg, både siden hun er varm av seg, men også siden hun er litt fin på det og ikke liker å bli våt på beina når det er bløtt ute… Jan Egil var den som ville teste badetemperaturen først, så mens han våget seg uti ( dette bruker å ta tid siden det følger både fresing og grimaser med når han skal uti…) sto Wilma og jeg på land på svaberget. Men plutselig jumpet hun rett uti, hun gikk under hele henne før hun dukket opp som en liten dupp, heldigvis kunne hun svømme, ja for jeg har hørt om hunder som elsker vann, men som synker! Men vi ble så overrumplet, Wilma svømte utover, så Jan Egil fikk snudd henne innover mot land og jeg fisket henne opp. Stakar, hun ser jo ut som ei lita rotte med alt for store ører når hun er våt, så som den gode mor jeg er så ofret jeg selvfølgelig badehåndkleet mitt og pakket henne litt inn for å tørke henne. Men som dere vet, hunder liker jo å tørke seg litt på egenhånd…. Dette bruker Wilma å få lov til når vi er hjemme, etter dusjen og håndkletørking så får hun rase rundt i sofaen mens jeg finner frem føner, kam og børste. Men i skogen er det ikke så kjekt, her er alt jeg ikke ønsker i pelsen hennes, barnåler, mose, blåbærris, lyng og småkvist….

Det ble bare dette ene badet på Wilma, senere når vi badet igjen satt hun trygt på avstand fra vannet på liggeunderlaget mitt og holdt oppsikt, mulig hun ble overrasket og litt skremt av alt det kalde og våte som det plutselig ble så alt for mye av. Jeg håper jeg får henne til å vasse litt fremover på varme dager hvis vi skal ut, det kan jo være godt å kjøle seg på potene og litt under magen for en liten kineser.

Wilma og jeg ønsker dere en fortsatt god sommer, både med og uten bading!

Wilma & meg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *