Blandet hverdag

Grattis me da’n Wilma!

Ja i dag har vi en ekte ett-åring i huset!

I dag er det ett år siden jeg satt på hytta i Valdres og maste på Lotte,(oppdretteren v Kennel Eventyrvannet) om det snart var noe nytt. Jeg sendte litt meldinger i ny og ne og spurte om det snart var noe fødsel på gang, jeg husker jeg hadde med meg mitt første seriøse strikkeprosjekt, som jeg da ikke skjønte så mye av, så da gikk jo tankene til den ventende valpefødselen. Så plutselig får jeg svar på Facebook, valp nr. 1 er født kl.21.50, og jeg tror valp nr. 2 som var den første puffen, (som vi kaller de hårete kineserene) var Wilma.

Jeg var så spent, og nå var endelig ventetiden over, jeg hadde ventet i 8 uker på svar om det var en liten hårete kineser til meg i dette kullet, og det var det! Så startet ventetiden og nedtelling til første mulighet til å se og hilse på disse små, jeg husker ikke helt nå, men jeg tror jeg måtte smøre meg med en 4-5 ukers tålmodighet, og DET var jo en halv evighet. Heldigvis la Lotte ut bilder og små videosnutter som jeg kunne se om og om igjen. Også så små, hælledussen, vi snakker rundt 180 gram som nyfødt, det er jo ikke ei pakke med smør en gang! Jeg var inne og hilsa på to ganger, og det var vel ved det andre besøket at det ble klart hvem av de to jentene jeg skulle ha. Lotte som kjenner rasen, men som også hadde gått sammen med valpene hver dag hadde en idé om hvem som kunne passe til meg, og jeg føler at det var «ment to be». Wilma og meg.

Ett år har passert, og det har gått så fort! Fra første kjøretur fra Auli til Halden, første natta og påfølgende tre uker på madrass i stua så vi skulle ha kort vei ut i hagen hvis behovet for dobesøk skulle melde seg enten kl.03 om natten eller 08.00 om morgenen. To ukers barselpermisjon hadde jeg også fikset, og alt var kjøpt inn….for lenge siden! Jeg synes det har gått fint jeg, og at jeg har klart meg bra, for det har vært frustrasjon, grubling og selvfølgelig gleder underveis. Valpekurset var fint å få meg seg, litt godt å høre at de andre deltagerene også hadde valper som plutselig nektet å gå, hoppet og spratt og tygget i båndet. Det var ikke bare min hund eller jeg som var en udugelig hundeeier.

Wilma er jo som sagt et resultat av min biologiske klokke som tikket inn, det er ikke noe stor greie ved det, jeg har bare aldri ønsket meg barn, jeg vet faktisk ikke helt om jeg liker dem, barna altså, men behovet for å ha noen å pusle med kom…og da mener jeg noen andre enn Jan Egil. Ei jeg kjenner som heller ikke har egne barn, men som fikk seg hund noen måneder før meg sa det så greit, «jeg er lei av å være egoistisk og jeg er lei av meg sjøl, jeg trenger noen andre å være opptatt av» Og det var vel noe i den duren jeg følte også. Jeg forstår godt nybakte foreldre som snakker og snakker om barnet sitt, om hva de spiser, sier, at de har lært å gå og om de sover hele natten og alt det der…for der er jo jeg med Wilma også! Jeg var så innstilt på at selv om jeg fikk meg hund, så skulle jeg selvfølgelig dra på sydentur eller helgeturer, det var jo bare å finne en bra kennel eller barnevakt. Nå har det seg slik at jeg plutselig ikke har det samme behovet for å dra til syden eller på tur til Oslo… jeg vil jo ikke dra fra Wilma! Jada, jeg vet jeg er helt på jordet, men jeg jobber med saken. Om 14 dager skal Wilma på sitt første overnattingsbesøk, og jeg er så spent og jeg gruer meg samtidig som jeg vet at vi har godt av det, begge to… Og jeg begynner faktisk å få litt lyst til å dra på turer fremover, selv om jeg er hundeeier.

Før var jeg en tussete kattedame som var vilt begeistret for katter, men jeg må si at jeg gleder meg også stort over å ha en hverdag med Wilma, hunder er kule, morsomme, søte og vidunderlige. Og jeg håper inderlig at Wilma og jeg får mange, mange år sammen!

GRATULERER MED DAGEN WILMA MIN!

 

Tracey & Wilma <3

1 thought on “Grattis me da’n Wilma!

  1. Hipp hurra og gratulerer med dagen til skjønne Wilma! <3 Gi henne litt kos fra meg 🙂
    Jøss, blir det født kinesere både med og uten pels i samme kull? Det var jeg ikke klar over, jeg trodde det var to adskilte raser. Nå lærte jeg noe nytt på morgenkvisten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *