Blandet hverdag

Frøken fisefin

Snart har jeg og Wilma 1 årsjubileum, og vi har blitt et fint tospann synes jeg. Jeg føler at jeg begynner å kjenne henne og hennes rytme, humør og personlighet, og jeg er solgt! Jeg er så forelsket som det går an å bli.

Jeg vet at hun er trøtt om morgenen, at hun ikke er sulten før langt ut på ettermiddagen, ja dagens måltid blir nesten til kveldsmat, og jeg vet at hun hater regnværsdager! I dag så det nesten ut som om hun latet som om hun sov mens jeg satt og spiste frokost, kanskje tenkte hun at hvis hun sov at hun slapp å bli med meg på jobb? I det jeg hører regnet som øker i styrke på utsiden, ser jeg at Wilma borrer snuten enda litt mere ned i pleddet og hun tar et godt magadrag og sukker… Det endte med at vi ble kjørt på jobb i dag av Jan Egil, og vel fremme i Violgata så var det på med den gule regnfrakken før vi gikk opp i parken for en luftetur. Aldri før har hun vært så rask med tisse, bærsje og lese avisa! Og hun løp så fort hun kunne med meg og båndet på slep tilbake på jobb hvor vi tok en kaffe og fønet oss tørre…( kaffe til meg, så kan dere jo tenke dere hvem som ble fønet…) Heldigvis så ble det litt opphold utover ettermiddagen så vi fikk gått en fin tur, men det var jo selvfølgelig vått og med store dammer. Det gjør ingenting for Wilma er ei spretten frøken…

Her for litt siden klarte Wilma det kunststykke å hoppe oppi en av de grønneste og gjengrodde dammene i parken til Rød Herregård, og Wilma som ikke liker det våte element! Hun er litt opptatt av slike små møll som flyr rundt dammene og hun var nok litt for ivrig i jakten på en av dem, for før vi visste ordet av det, så sto hun oppi dammen med et litt panisk uttrykk «wuuæææ, jeg er våt!». Hun fikk kavet seg opp og som hunder flest gjør når de er våte, så løper også Wilma rundt og rundt, om hun tror hun løper seg tørr eller hva hun tror er ikke lett å vite, men i en forrykende fart rundt i hagen og faretruende nær dammen klarte hun å kutte svingen akkurat litt for mye så hun havnet i dammen….igjen! Vel plassert i bilen så hun rimelig stusselig ut, sikkert vel vitende om at dusjen ventet på henne hjemme.

Vi ha startet på nytt kurs, denne gangen er det kurs i hverdagslydighet, det er litt fortsettelse på det vi lærte på valpekurset med «sitt og bli», «ligg og bli» og «kom». Vi har lagt til «på plass» og det å sitte inn på riktig måte ved siden av meg, så det er litt mere terping på små detaljer, men dette er detaljer som blir viktige hvis/når vi skal trene til Bronsemerket. Jeg ser at hun liker å bruke hodet og hun liker å jobbe, og dessuten trenger hun litt mere adspredelse i hverdagen enn bare tur i skogen når hun er så rolig og tålmodig når hun er med meg på jobben hele dagen! På den måten får vi en slags hobby sammen. Jeg synes selvfølgelig at hun er flink og at hun tar det raskt, eneste det å sitte helt inntil meg på «påplass» øvelsen har vært litt vanskelig, men den begynner å gå lettere nå, så nå øver vi også på «ligg». Hun ser opp på meg med hodet litt på skakke mens jeg ser at harddisken jobber og hun tenker, «hva er det hun vil jeg skal gjøre nå da…jeg kan sitt, og det gjør jeg allerede…ja – nå vet jeg det! Gi labb, det er det hun vil…hæ!? Ikke det heller? Hmm, åjaaa jeg kan ligg også» Også legger hun seg, og da blir jeg jo litt varm i mammahjertet mitt, hun er jo så nusselig og flink!!  Det blir spennende å se fremover hva vi får til sammen. 🙂

Wilma og jeg ønsker dere en fin kveld <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *