Blandet hverdag

Hormoner og løpetid!

Når jeg skulle ha hund så var det mye tanker rundt det om jeg ville ha en gutt eller jente, jeg vurderte frem og tilbake, og løpetid var en av de tingene jeg stilte litt spørsmål med. Når jeg snakket med hundefolk fikk jeg forespeilet mange fordeler og ulemper med både hanner og tisper, og noe jeg ikke hadde tenkt på var at hvis jeg hadde en hanne, og det var f.eks fire tisper i nabolaget som løp til forskjellig tider på året, så kunne jeg risikere å ha en hund som sto ved døra og ulte for han måtte ut til alle de fine damene som hadde løpetid. Jeg har hørt om en liten Powder puff, liten av vekst og finspist fra før var han, men når det var løpetid i nabolaget så spiste han nesten ikke på 14 dager! Tispene løper mellom en og kanskje tre ganger i året også er vi ferdig med det. Dessuten synes jeg tissen til hannene er så ekkel når den stikker ut, og verre blir det jo med forhudskatarr og andre ekle diagnoser.. Nå ble det bare født prinsesser i Wilma sitt kull, så valget ble enkelt. It’s a girl!!

Det blei ei lita frøken og Jan Egil her er omgitt av tre vakre damer, meg selvfølgelig, Solveig og lille frk. Wilma. Nå er vi da i vår andre løpetid, ikke jeg, men Wilma (jeg er vel i en helt annen fase i livet…) Vi hadde fått tispetruse i barselgave, en snerten liten rosa en, jeg kjøpte truseinnlegg som ble klippet i tre, og vi var klare for denne løpetiden…..trodde vi. Den satt godt den lille sjokkrosa trusa til Wilma, og dere vet hvordan hundene raser rundt i sofaen når de er nydsusjet, ja slik raste hun rundt i sofaen med trusa på også. Hun så ut som en liten tøs, klar for pole dancing og annen underholdning! Det er jo bare at tørr pels i stoff sofaen i en forrykende fart blir fort statisk! Wilma ble sliten og trengte en pustepause, og pelsen sto rundt henne som håret til Albert Einstein, dere ser for dere bildet? Trusa ble tatt av og sofaen ble dekket til med to dynetrekk i tre uker, har man hund, så har man hund.

En ting er jo det praktiske med blod og dynetrekk i sofaen, men så var det hormonene da, det er jo slik at det krøller seg for oss tobeinte en gang i måneden, så hvordan er det for de firbeinte? Joda, det krøller seg. Sist gang som også var hennes første løpetid, så hadde vi hatt en kjip opplevelse i forkant med en større hund som hoppet på og på en måte angrep oss, så jeg var så redd for at hun var preget av den opplevelsen når hun plutselig knurret til en hund som ville sniffe henne litt her og der, men så forsto jeg og tenkte at det er vel slik de er, hundene når de har løpetid, de er kostbare helt til de er klare, og da er de til gjengjeld KLARE for action!

Humøret til lille frøken Wilma er stusselig, hun sover mye, halen henger tungt ned og hun sukker…. Hun vil noen ganger heller være inne enn ute i hagen som her om dagen når det skulle ryddes ute i hagen for å klargjøre for høst og vinter. Den som ville inn, jo det var Wilma. Hun har har også blitt litt mer bitchy, vi traff på en koselig hann labrador her om dagen, og han gjorde ikke tegn til å ville sniffe henne en gang, men hun skjellet av full hals, jeg tror aldri jeg har sett henne så grinete noen gang.

 

I mellomtiden mens vi venter på at det skal gå over så bruker vi litt lengre tid enn vanlig på ruta vår, dere må vite at ALT skal sniffes og tisses på, «Wilma was here».

Vi ønsker dere en strålende søndag videre og en fin uke.

Wilma & Tracey <3

1 thought on “Hormoner og løpetid!

  1. Jeg har min tredje hannhund, og ingen av de to første brydde seg om det var løpetid i området. Jeg hadde selvsagt både hørt om og lest skrekkhistorier, så jeg var veldig fornøyd med de to.
    Hormonelle Nairo er vel ikke akkurat noe som går inn i historiebøkene som et skrekkeksempel, men hans matlyst synker og han sitter gjerne og uler på kveldene når det er action hos damene. Heldigvis er det ikke så mange jenter i området, så det begrenser seg stort sett til et par ganger i året, og det har også avtatt etterhvert som han har blitt eldre. Så jeg har ingen problemer med å anbefale hannhund 🙂
    Jeg har også hørt skrekkhistorier om tisper med innbilt og som også har løpetid ofte, så det er nesten så den ene løpetiden går over i innbilt som igjen går over i ny løpetid. Nesten. Det høres også ille ut i mine ører 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *