Blandet hverdag

Så var det gjort!

Så var dagen endelig her hvor Wilma skulle steriliseres, eller på fagspråket ovariehysterektomi – fjerning av eggstokker og livmor.

Wilma har hatt to løpetider hvor den siste var lei, både for henne og meg. Jeg merket det på henne nesten to måneder i forveien at hun begynte å klargjøre seg for løpetid, det var økt intimvask, mer intens sniffing og lukting på tur og jeg merket at hun maste mye mer når vi var på tur. Under selve løpetiden i seg selv var ikke så mye styr, hun var flink til å gjøre seg ren og ikke var det mye blod heller. Tiden etter løpetiden startet med et gedigent mageplask inn i depresjonens mørke dal. Alt var stusselig, trist og leit, absolutt ingenting var moro! Ikke gå tur, ikke leke, ikke være sosial med oss hjemme, satt vi i stua så søkte hun ut i gangen. Og halen og kroppsspråket talte for seg. Jeg ble stresset og følte meg som en kjip hundeeier som syntes min egen hund var trøttsom, det var jo ikke slik jeg ville ha det!

Halvveis inn i depresjonen som kom etter løpetiden oppsøkte jeg Vetrinær, jeg begynte jo å lure, er Wilma syk, har hun feber, er det noe jeg har misset? Det var hverken feber eller andre symptomer, men jeg fikk beskjed om å se ann. Sørgetiden varte til ut i januar…2.5 måned etter endt løpetid!!! Rådet vi fikk nå da var at hvis ikke utvidet blodprøve og urinprøve viste noe galt, så ville hun anbefale sterilisering. Med løpetid to ganger i året og med til sammen 4 måneder hormonkrøll, da var det ikke så mye annet å gjøre. Og her er vi da, Wilma ligger i skrivende stund på kjøkkengulvet, hun vil slettes ikke ligge mykt foran ovnen i stua…som vi ble anbefalt. Men hun har fått ro, så noe går etter planen og heldigvis for det. Noen av bivirkningene av de smertestillende medisinene hun har fått kan gjøre at hun klynker og piper… hun har fått smerteplaster som skal virke i 72 timer, så jeg slapper av med at hun ikke har vondt, men det skjærer jo litt i mammahjertet.

 

I natt blir det å sove på madrass så hun ikke skal behøve å hoppe hverken opp eller ned fra sengen, og i morgen skal Halden Dyreklinikk være barnevakt mens jeg er på jobb. Jeg er så takknemlig for at jeg kan få så fantastisk hjelp og oppfølging, og det gjøre at jeg er ør lite grann mindre stresset! De gjør en fantastisk jobb!

Når jeg henter henne i morgen etter jobb så har vi hele kvelden på oss igjen til å slappe av før vi surfer inn i helgen med hjemmekontor på fredag! Jeg regner med at når vi kommer over helgen så går det mye bedre med henne. Hun har fått seg en fin tight body så hun slipper å bruke skjerm, og bilde vil komme- jeg lover! 🙂

Klem fra Wilma & meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *