Blandet hverdag

Da fire ble til fem!

Ja vi hadde en familieforøkelse i påsken, på en måte ikke planlagt,men allikevel påtenkt…hvis det går an. Etter kurset i fjor, når vi deltok på Hverdagslydighet så har vi holdt kontakten med Guro ved Kennel Curlycrest

Det hele startet med at jeg spurte henne litt om det at Wilma brått fikk noen dager hjemme alene når jeg fikk forandring i min arbeidssituasjon, og hvordan de små kineserne taklet det. Kineseren er jo sosial og liker å ha en flokk sa Guro i det hun blunker og forteller at hun planla kull til våren…. Jeg ba meg selv og Wilma for å bare «se» og å sjekke hvordan Wilma taklet valper… Og da ble det slik at Frida som på den tiden het Galway Girl ble med hjem på prøve i påsken. Og jeg skal innrømme at jeg tenkte og vurderte frem og tilbake, for Frida var alt annet enn det Wilma har vært eller kommer til å bli! Frida hadde 3 x HDHD og drakk flybensin til frokost!! Det første hun gjorde var å gnage på muren til kjøkkenpeisen, mens Wilma kun har tygget på tuppen på skolissene mine… Joda, vi hadde fått valp i huset!

De tre første nettene lå vi på madrass i stua for å ha kort vei til do..(les hagen og gress) Nå ligger Frk.Frida i et eget bur ved siden av sengen vår, og der er det stille fra hun legger seg til hun står opp, sover seg gjennom hele natten.

Etter litt vurdering hvor jeg også tippet mot å levere det lille krapylet tilbake så ble Frida værende, men det var først etter en alvorsprat med min snille og tålmodige mann. Jeg fortalte at dette trengte jeg hjelp til, både å trene på det å få henne stueren (noe hun ikke er helt enda..) og det å trene på å være hjemme alene osv. Og jeg lovet også at dette siste stuntet mitt heller ikke skulle gå utover hans fisketurer og motorsykkelturer. Jeg må også takke Guro for en elt fantastisk oppfølging med alt fra barnevakt mens Wilma og jeg var på Bronsemerkekurs (som vi klarte å få bestått på etter andre forsøk), til tips og råd om klær, mat, tenner, oppdragelse osv.

Frida kom inn i hjemmet vårt som en liten kinaputt! Hun har vekket opp Frk. Wilma som har blitt mer leken og aktiv, og hun har fått trimmet Nilsen og meg, den første perioden var vi helt kaputt på kveldene… vi var jo ikke vant til å måtte gjete en valp som vi måtte bære ut på plenen så fort hun hadde spist, drukket, sovet og lekt… og utenom det også! Episodene med Homeland på Netflix ble passet mange ganger i løpet av en tv-kveld, haha! Jeg håper også at den rolige energien til Wilma vil påvirke Frida på sikt, hun vil nok aldri bli så bedagelig som Wilma, men litt er det jo lov å håpe! <3

I dag har vi funnet en slags rytme med morgenstell, turer, kos, foring og alt det der. Det var mye jeg ikke hadde tenkt på, og jeg har en del å ta tak i fremover, både med praktiske ting og trening. Vi må f.eks trene på at hun skal ligge på rygg i fanget mitt og at jeg skal få klippe klørne hennes uten at det høres ut som om jeg mishandler henne, vi skal trene på å gå pent i bånd, både alene og sammen med meg og Wilma. ( vi er litt av et syn tenker jeg på morgenen når vi kommer gående, jeg i midten og en hund foran og en hund litt bak…og jeg med et ønske om lengre armer!) Og det å få satt av tid nå i førsten til trening av to hunder og ikke bare en. Men det kommer, jeg er heldig som har venner rundt meg som støtter, hjelper og forklarer og som kan hund!

Her er de med på jobb på den siste maidagen i år, som dere ser så tar de livet med ro.

Hilsen fra Wilma, Frida og meg <3

1 thought on “Da fire ble til fem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *