Blandet hverdag

Frida- æresmedlem i trögfättarforeningen

I ca.10 uker har Frida bodd hos oss i Oskleiva, og i løpet av de ti ukene har hun hatt x antall «uhell» inne, ja jeg setter dem i gåseøyne, for jeg vil ikke kalle det uhell når hun huker seg ned på dørmatta og tisser…rett foran en åpen utgangsdør som leder rett ut i hagen og det er strålende solskinn!

Hjertesukket kommer i kveld når vi kommer fra tur, vi har vært på kirkegården og vannet, vi har vært innom Linda, naboen vår og hilsa på i hagen, og passerer gjennom vår egen hage før vi kommer hjem og inn, også presterer Frida og sette seg ned på baderomsmatta og tisse, og det mens utgangsdøra står åpen…Hva gir du meg!?!?!

Vi har gjort alt etter boka, hvor det står følgende » bær valpen ut så den får gjort fra seg etter at den har sovet, spist, drukket og lekt» Og det har vi gjort, hun er litt kald av seg, så jeg fant fort ut at en liten genser er å foretrekke på kalde morgener og kvelder, da tar hun seg nemlig tid til å kjenne etter om tanken er full. Vi har også i det vi har tatt henne på fersken eller i det hun er ferdig med «uhellet» inne, bært henne ut for at hun skal forstå at denslags gjør vi ute, og vi har roset og skrytt  av henne. (naboen må vel tro vi har klikket i det vi har sagt med overblid stemme «ååå sååå fliiink jente, ja tisse da, tisse…BRRRRAAAA!!!»)

Men det som er så utrolig kjedelig med en hund som ikke har skjønt det, det er jo at vi aldri helt slapper av, er vi i stua og hun på kjøkkenet, så må vi etter for å se hva hun gjør, det er heller ikke noe trivelig å ta med seg en hund på besøk og du risikerer å måtte skure gulvet eller betale tepperens. (med Wilma så er det noe helt annet, hun har partyblære og kan virkelig kunsten med å holde seg. Og det er jo ikke det at Frida ikke klarer å holde seg, hun sover jo hele natten igjennom, uten å måtte ut på do!

Min teori er at Frida er litt «brød & sirkus» i hodet enda, litt umoden for å si det sånn. Det skjer for mye og hun er spontan, det er ikke mye fokus enda, dessuten er hun i en periode hvor alt må voffes på, store steiner i skogen, søppelkasser som er satt frem på fortauet for tømming, «den sto der ikke i går, den står der i dag – dette er mistenkelig!» I dag slengte jeg en stor, tom jordsekk borte ved porten, og før jeg fikk kastet den så var den så skummel at hun måtte ha følge av meg før hun til nød kunne  gå bort og undersøke posen for så å avblåse krisen.

Vi har ikke skjennet eller vært sinte på henne frem til nå når hun har gjort fra seg inne, fordi jeg har lest at man i verste fall kan  vi risikere at hunden blir redd for å gjøre fra seg vi er tilstede senere, men jeg tenker at hun er kjapp i hodet ellers, og hun har forstått ordet NEI. Så i dag når jeg fersket henne på badematta så ble det et strengt «NEI» før jeg bar henne ut og satt på vaskemaskinen med matta oppi.

Nå i skrivende stund ligger både Wilma og Frida og sover, de har holdt det gående ganske bra i dag til tross for varmen, jeg sitter på verandaen og nyter sommerkvelden.

Klem fra Wilma, Frida og meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *